Zupy
Rosół z domowym makaronem
Pomidorowa z makaronem lub ryżem
Żurek z jajkiem i wiejską kiełbasą
Flaki tradycyjne
Codziennie świeża zupa – zapytaj obsługę
Przystawki
Dania główne
Chrupiąca sałata rzymska z delikatnym grillowanym kurczakiem i warzywami. Podawana z parmezanem i porcją grzanek czosnkowych.
Gruby makaron tagliatelle domowej roboty w sosie pomidorowym z ziołami, białym winem i parmezanem
Kotlet schabowy z kością, ziemniaki, kapusta duszona
Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo-musztardowym z pieczonymi ziemniakami i młodą marchewką karmelizowaną
Żeberka w sosie BBQ, ziemniaki opiekane, surówka Colesław
Kotlet Devolay, frytki, mix sałat z sosem vinaigrette
Karkówka z grilla z duszoną cebulą i pieczarkami podana z opiekanymi ziemniakami i surówką Colesław
Filet z kurczaka w panierce z puree ziemniaczanym i mizerią
Kotlet mielony, ziemniaki, buraczki zasmażane
Placki ziemniaczane z gulaszem i kwaśną śmietaną
Golonka pieczona w ciemnym piwie, ziemniaki opiekane, kapusta duszona
Dorsz panierowany, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej
Dania mączne
Pierogi z mięsem wołowo-wieprzowym (8 szt.)
Pierogi z serem i ziemniakami (8 szt.)
Pierogi z serem na słodko (8 szt.)
Kluski leniwe z bułką tartą na słodko
Kartacze z mięsem wieprzowym i duszoną cebulką
Desery
Domowa szarlotka na ciepło z lodami
Wypiekany na miejscu sernik wg. domowej receptury